팝업레이어 알림

팝업레이어 알림이 없습니다.

Трюфели - колко струват на килограм

페이지 정보

작성자 : Lynn 조회수 : 8회 작성일 : 24-11-09 18:39

본문

photo-1608571794550-cfb093b2f91f?ixid=M3wxMjA3fDB8MXxzZWFyY2h8MTg0fHwlRDElODIlRDElODAlRDElOEUlRDElODQlRDAlQjUlRDAlQkIlRDAlQjglMjAlRDAlQjIlMjAlRDAlQjElRDElOEElRDAlQkIlRDAlQjMlRDAlQjAlRDElODAlRDAlQjglRDElOEYlMjAlRDAlQkElRDAlQjAlRDElODAlRDElODIlRDAlQjB8ZW58MHx8fHwxNjk2NzcyMzk4fDA%5Cu0026ixlib=rb-4.0.3 Европейските трюфели се правят от сироп и база, в състава на която влизат какао на прах, мляко на прах и някои мазнини, за да се създаде емулсия от типа вода-масло. Пилето и сметаната правят ястието богато. Диаметър до 10 cm, но повечето плодни тела достигат по-скромни размери (около 5 cm). Плодните тела на гъбите трюфели са кръгли или грудковидни по форма и с размери от 2,5 до 10 сантиметра. Счита се за най-ценната сред гъбите от този вид. Любопитен факт е, че гъбите все повече влизат в кулинарните менюта на заведенията. Тук ще вметнем, че ползвахме обикновена бяла захар, но ако предпочитате, може да я замените с кафява. Преди се отглеждаше широко във Франция, сега добивите там намаляха, но започна да се отглежда в Китай, Австралия и други страни. Подходящ е за консумация със салата, паста, меса, пица, омлети, брускети и много други. Резените гъби често се гарнират с черен хайвер, охлюви и други екзотични ястия. Стойността на трюфелите се влияе преди всичко от размера на екземплярите. Можете да намерите такава гъба в горите - както широколистни, така и смесени (трюфелите са изключително редки сред иглолистните дървета). Обикновено това не е така.


Обикновено расте на малка дълбочина и на повърхността може да се появят стари трюфели. Черен зимен трюфел расте във Франция, Италия, Швейцария, Украйна. Това е причината този вид трюфел понякога да се нарича Truffa d’Alba, Piedmont White Truffle или трюфел от Пиемонт. Този вид гъба расте в Централна Европа. Расте в Европа и Северна Америка. Този вид гъби са богати на антиоксиданти. Този вид трюфел прилича на малка бучка или картоф с тъмна, Tuber Albidum pico неравна кожа, изпъстрена с пукнатини. По своята миризма този вид трюфел е подобен на сирене с чесън. Цената на този вид гъби е много висока.Килограм от такъв деликатес струва от 400 евро. Сезонът на зреене на този трюфел е лятото и първия месец на есента. На дъното се поставя по една шепа от този субстрат, изкопаната пръст се смесва с още една шепа и се заравя. Всъщност още по времето на социализма се разчува, че в България има от деликатесната гъба. В хода на по-нататъшните опити се оказало, че концентрацията на това вещество в трюфелите е толкова по-висока, колкото по-стара е гъбата. В заключение, множеството променливи оказват влияние на цената на трюфелите на килограм.

NztQhOfNOwE

07-03-23RedWolfAlbanyGAChehaw.jpg Цената му стартира от около 200 евро за килограм. По света има около сто вида трюфели, но не всички са ценни от търговска и кулинарна гледна точка. Комбинацията му от зимни бели трюфели, маслиново и слънчогледово масло придават невероятно ароматно съчетание, което е истинско изкушение за Вашия вкус. Количеството, което ще добавите, зависи от вкусовите Ви желания - достатъчно е да се добави една чаена лъжичка на няколко порции. Имайте предвид, че ако събирате с куче, което е обичайна практика, то може да повреди краката си с острите камъни при копаене. За Джоузеф Шмит, шоколатиер от Сан Франциско и създател на „Джоузеф Шмит Кънфекшънс", се твърди, че ги е създал през 80-те години на миналия век. През 80-те години на миналия век у нас идва италианска експедиция за проучване на терените и локализиране на находищата на трюфели. За развитието ѝ у нас помагат внесените от чужбина фиданки по време на мощните кампании по залесяване, когато са засадени много липи, борове, дъбове.


Самите фиданки са произведени във Франция и са сертифицирани и проконтролирани - всяка фиданка е 100% заразена. От днес се реализира договорка с лаборатория във Велико Търново, според която всяка сряда от Воден ще пътува кола с проби, чиито резултати ще стават ясни в двудневен срок. Продуктите ни са елегантно допълнение към всяка трапеза на ценителите гастрономи, независимо дали са у дома или в ресторанта. Те твърдят, че добавянето на тази гъба към козметиката помага за стягане на кожата, премахване на старчески петна и справяне с фините бръчки. Микоризираните дръвчета имат предимството, че много по-лесно се прихващат, тъй като корените им се намират в торфено-минерален субстрат. Компанията се ръководи също от Йоел Гивол, базиран в САЩ бизнесмен и бивш член на Kibbutz Ein Zivan в северните Голански възвишения, и Тал Мончас, фермер, който служи като главен агроном на Ilsar. Може да се намери и в Сибир. За да си направите шоколадови трюфели в домашни условия, не ви трябва специално оборудване.